Wat is affiliate marketing?

Wat is affiliate marketing?

29 juni 2015 0 Door Roeland

Met affiliate marketing ga je samenwerken met andere sites (= Publishers) die jou (producten) gaan promoten. In ruil hiervoor sta je dan een commissie af aan de “Publisher”.

Een Publisher is een website, blog, vergelijkingssite, affiliate webshop die jou gaat promoten in ruil voor een commissie.

Affiliate marketing is eenvoudig uit te leggen aan de hand van volgend schema.
Wat is affiliate marketing?De adverteerder, meestal een webshop, sluit zich in de meeste gevallen aan bij een affiliate netwerk (zie verder). Dit netwerk gaat op zoek naar Publishers die de webshop willen promoten. Dit kunnen blogs, vergelijkingssites, verzamelsites of wat dan ook zijn. Publisher zijn meestal ook aangesloten bij dit zelfde netwerk om zo in contact te komen met adverteerders. Vervolgens gaat de publisher reclame maken. Wanneer iemand via de publisher naar de webshop van de adverteerder gaat en vervolgens een aankoop doet, dan zal de adverteerder een commissie moeten afstaan. Kortom: Enkel betalen bij resultaat. Het affiliate netwerk leidt dit alles in goede banen. Zowel technisch alsook de communicatie.

Enkele affiliate netwerken in België:

Hopelijk vond je dit artikel interessant?
Delen. Daar wordt iedereen beter van!