Pinterest voor webshops

Pinterest voor webshops

15 juli 2015 0 Door Roeland

Tegenwoordig schreeuwt iedereen dat je met je webshop op elk sociaal medium actief moet zijn. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je het ook goed doet. Als je op Facebook, twitter, Facebook, instagram… zit maar hier nauwelijks iets mee doet zal het niet veel uithalen. Bepaal daar welk sociaal netwerk voor jou geschikt is. Pinterest zou wel eens hét medium voor jouw webshop marketing kunnen zijn. Maar hoe zet je Pinterest in voor je webshop? Welke fouten maak je beter niet?

Waarom Pinterest voor je webshop?Pinterest voor je webshop marketing

Pinterest is niet voor alle webshops geschikt, je moet weten dat het een echt vrouwennetwerk is, met meer dan 80% vrouwen. Hoewel alsmaar meer mannen zich registreren blijft het voor mannenproducten minder interessant. Daarnaast is het ook nuttig om te weten dat de gebruikers meestal tot de midden of rijkere inkomensklassen behoren.

Pinterest draait om beeld, populaire onderwerpen zijn dan ook huisdecoratie, mode of recepten en DIY (Do It Yourself).

Enkele tips

Als je Pinterest wil gaan gebruiken voor je webshop moet je, zoals voor elk sociaal netwerk, relevante content delen. Pinterest draait volledig om beeld, relevante content zijn hier dus mooie plaatjes die liefst inspireren. Uiteraard wil je dat je Pins zoveel mogelijk mensen bereiken en dat bovendien zoveel mogelijk mensen doorklikken naar je webshop, hier alvast enkele tips.

 • Gebruik Pinterest niet als catalogus. Ga dus niet alle afbeeldingen van je webshop zomaar pinnen, daar staat niemand op te wachten.
 • Maak borden in thema’s die je doelgroep leuk vinden. Verkoop je tafels, dan kan je borden maken met “oude keukens”, “moderne woonkamers”… Pin op deze borden inspiratie: Van andere sites (vermijd natuurlijk directe concurrenten), Re-pin van andere accounts en plaats er ook pins van je eigen site tussen. Zo gaan mensen je bord volgen omdat ’t interessant is en lijkt het geen reclamebord.
 • Een vrijstaande productfoto kan, maar is voor vele pinners niet de moeite om te re-pinnen. Zorg dus voor leuke afbeeldingen: Grappig, interessant, nuttig…
 • Je kan in de statistieken van Pinterest interessante informatie vinden: Wat vinden je volgers interessant? Welke pins bereiken veel mensen?

  Pinterest zoekmachine Webshop

  De zoekmachine van Pinterest is speciaal ontwikkeld om gebruikers te inspireren. Zorg dat jij hen ook inspireert!

 • Maak goede omschrijvingen bij je pins. Er wordt veel gezocht via de zoekmachine van Pinterest, zorg dus dat je omschrijving goed omschrijft over wat je pin gaat. Gebruik niet enkele het woord “tafel” maar beter “Groene houten tafel”.
 • Je kan alle pins vinden die anderen (of jijzelf) van je website gepind hebben. Dit doe je door volgende url in te typen in je adresbalk: www.pinterest.com/source/jouwdomein.be
 • Als je de vorige tip hebt toegepast zie je een lijst met pins vanaf je website: Markeer deze als leuk, re-pin ze of volg de pinners die ze “pinden”.  Zo gaan ze je misschien volgen, meer re-pinnen…

Gebruik je zelf Pinterest al voor je webshop? Alle tips zijn welkom, laat een reactie achter!

 

Hopelijk vond je dit artikel interessant?
Delen. Daar wordt iedereen beter van!