Webshop beginnen: 7 Tips.

Webshop beginnen: 7 Tips.

29 juli 2015 0 Door Roeland

Als je een webshop wil beginnen moet je eerst veel leren over marketing, je product, software waarmee je je webshop gaat starten. Welke fouten wil je niet maken? Welke zaken moet je zeker weten als je een webshop wil beginnen? Hier enkele tips.

Webshop beginnen tipsWebshop beginnen: Tips voor starters

  • Ga voor niche. Probeer niet meteen te concurreren in een competitieve markt (smartphonehoesjes, laptoponderdelen). In een niche markt heb je hogere marges en minder concurrentie. Als je een webshop gaat beginnen is dit de beste optie.
  • Wat is je budget? Maak eerst voor jezelf uit hoeveel geld én tijd je wil besteden. Aan de hand daarvan kies je dan ook je webshop software, welke marketingkanalen je gaat inzetten, hoe groot je assortiment zal zijn. Ga je een webshop runnen naast je huidige job? Of wil je er van leven?
  • Wat is je technische kennis? Dit is vooral van belang bij de keuze tussen bijvoorbeeld Magento, Woocommerce, ccvshop of SEOshop. Heb je enige technische kennis én tijd, dan zou open Source zoals magento een goede oplossing kunnen zijn.  Heb je die kennis niet en wil je toch je budget beperken? Dan ga je beter voor SaaS (Software as a Service zoals SEOshop).
  • Bedenk zelf: Waarom zou een consument bij mij bestellen en niet bij de concurrent? Als je hiervoor een overtuigend argument hebt kan je pas starten. Je moet dit argument natuurlijk duidelijk communiceren.
  • Vertrouwen is uiterst belangrijk, zeker bij webshops. Vermeld dus duidelijk adresgegevens, telefoon enzovoort. Toon eventueel je eigen gezicht, dit wekt nog meer vertrouwen op.
  • Duidelijkheid. Welke betaalmethodes biedt je aan (hoe meer hoe beter. Zorg zeker voor overschrijving, kredietkaart, bankkaart, IDEAL)? Wanneer wordt een pakje geleverd? Wat zijn de verzendkosten?
  • Denk goed na, eventueel samen met je webmaster, over de structuur van je webshop. Welke categorieën staan waar?

Dit zijn uiteraard maar enkele tips om je webshop te beginnen. Heb je nog vragen? Meer tips? Laat dan zeker iets weten of schrijf een reactie!

Hopelijk vond je dit artikel interessant?
Delen. Daar wordt iedereen beter van!