Google Plus reviews verzamelen. Hoe doe je dat?

Google Plus reviews verzamelen. Hoe doe je dat?

17 september 2015 4 Door Roeland

Als je je webshop op Google Plus (Places, of lokale bedrijven) aangemeld hebt kunnen GooglePlus gebruikers een review over jouw bedrijf schrijven. Het is al lang geen geheim meer dat recensies uiterst belangrijk zijn om het vertrouwen te vergroten en zo dus ook je conversiepercentage omhoog te krikken. Maar hoe verzamel je nu deze waardevolle Google Plus Reviews?

Waarom Google Plus Reviews?

Je hebt verschillende bedrijven die services aanbieden om onafhankelijke reviews te verzamelen. Denk maar aan Trustpilot of KiyOh. Zij bieden als grote voordeel dat ze systemen hebben die een gebruiker automatisch e-mails versturen met de vraag naar een review, reviews kan je makkelijk op je webshop plaatsen en je hebt ook een eigen pagina op hun site met beoordelingen. Ze vragen echter wel geld voor hun diensten. De Reviews van Google Plus zijn dit niet, dat is volledig gratis.

google plus reviews verzamelen

Een goede beoordeling, een boost voor het vertrouwen.

Maar er is meer, verzamel je voldoende GooglePlus reviews (zelfs minder dan tien), dan komen er sterren te staan in je organische en Adwords zoekresultaten. Deze zorgen dat je webshop meer opvalt, vertrouwen uitstraalt en het zal dus voor een hogere CTR zorgen. Daarnaast, maar dit is bij mijn weten nog niet onderzocht, zouden positieve GooglePlus reviews invloed kunnen gaan hebben op je rankings. Wil je je webshop hoger in Google? Lees dan dit artikel eens.

Hoe krijg ik GooglePlus reviews?

GooglePlus reviews zijn veel moeilijker te verzamelen dan traditionele reviews. Ze zijn echter wel zeer waardevol. Er zijn verschillende mogelijkheden.

Om te beginnen kan je al je klanten vragen (bv. via mail, sociale media) om eens een review te schrijven. Of je stelt bijvoorbeeld een automatische e-mail in enkele die verstuurd wordt enkele dagen na een aankoop. Geef hen de link mee waar ze een review kunnen achterlaten.

Daarnaast kan je ook een GooglePlus Review widget maken op je webshop, meer hierover lees je in dit artikel.

Een rechtstreekse link naar Het GooglePlus Review formulier?

GooglePlus review icoontje

Dit potloodje is het icoontje om een review te schrijven. Onduidelijk dus, je maakt beter een rechtstreekse link.

Je kan een link naar je GooglePlus pagina meegeven aan je klanten, dit is echter niet zo gebruiksvriendelijk aangezien het knopje om een review te schrijven erg klein en onduidelijk is. Hoe maak je nu een rechtstreekse link naar het venster waar mensen meteen een review kunnen schrijven?

Dit doe je zo:

  1. Ga naar je Google Plus pagina en kopieer de url, deze ziet er normaal ongeveer zo uit: https://plus.google.com/104352204034653786014/posts
  2. Bewerk de url. Haal het laatste woord “posts” weg en vervang het door ” about?review=1“, je url ziet er normaal gezien nu zo uit: https://plus.google.com/104352204034653786014/about?review=1
  3. Als je op deze url klikt, dan wordt je meteen doorverwezen naar het formulier en kan je meteen een review achterlaten. Testen? Klik op deze url en laat een review over Morris achter!
GooglePlus review formulier rechtstreekse link

Met de aangepast link krijg je meteen dit venster te zien. Erg makkelijk om nu een review te schrijven.

Hopelijk vond je dit artikel interessant?
Delen. Daar wordt iedereen beter van!