GooglePlus Reviews tonen op webshop of website?

Je bent er in geslaagd enkele (of heel veel?) GooglePlus reviews te verzamelen, goed! Deze worden nu getoond op je bedrijfspagina in GooglePlus, bij de organische of betaalde zoekresultaten. Maar, zou het niet veel vertrouwen opwekken bij klanten als je deze reviews ook op je website of webshop kan laten zien? Zeker wel, er zijn geen kant-en-klare Plugins om deze te tonen en ook Google levert geen html code aan om deze mooi te implementeren. Met een omweg moet he echter wel lukken.

Waarom GooglePlus reviews op je website tonen?

Veel bezoekers zoeken eerst naar reviews over een webshop vooraleer ze gaan bestellen. Reviews zijn immers zeer waardevol om te bepalen of een webshop te vertrouwen is, goede service biedt. Volgens Reevo leveren reviews 18% meer verkoop op! Andere bronnen zeggen dan weer dan meer dan 60% van de shoppers eerder geneigd is ergens te kopen waar positieve reviews te zien zijn. Het internet staat vol met artikels en onderzoeken over de invloed van reviews, zoek maar eens op!

Zo plaats je een GooglePlus review Widget op je website

GooglePLus reviews tonen op website

Zo ziet de widget er uit. Er is weinig in aan te passen, maar toont wel wat je wil.

 1. Ga naar deze website en vul het formulier in, vul de gemeente waar je bedrijf zich bevindt in en vervolgens ook wat je bedrijf doet (bv. Marketing).
 2. Als je de stappen doorlopen hebt krijg je een html code. Kopieer deze code en plak ze voorlopig op je kladblok of in een concept
 3. Pas nu de parameters naar wens aan. De breedte kan je aanpassen door in “var nr_width = 800;” de 800 groter of kleiner te maken. Hetzelfde geldt voor de hoogte.
 4. Plaats de code waar je ze wil op je website. Dit kan de homepage zijn, een aparte knop “reviews”, de “over ons” pagina.
 5. Check of alles goed staat. Hier zie je een voorbeeld op speelgoedkiki.be

Deze widget is momenteel de enige op het web. Deze is niet ideaal, je kan weinig aanpassen en is in het engels. Hopelijk komt google zelf snel met een widget of worden er beter gemaakt. Suggesties zijn welkom!

Hopelijk vond je dit artikel interessant?
Delen. Daar wordt iedereen beter van!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.