Hoe BimBimBikes haar bezoekersaantal maandelijks verdubbelt

Hoe BimBimBikes haar bezoekersaantal maandelijks verdubbelt

10 februari 2016 0 Door Michel Willems

Beginnen is lastig. Zeker als je direct de wereld wilt veroveren. BimBimBikes is een internationaal fietsverhuur boekingsplatform en is in mei 2015 gestart. Je kunt het zien als de Booking.com van de fietsverhuur. Net begonnen dus, maar wél al actief in 44 landen. Hoe kan BimBimBikes zo snel groeien? Oprichter Michel Willems deelt één van zijn geheimen. Long tail SEO bimBimBikes

Maandelijks het bezoekersaantal verdubbelen

Wij willen iedereen overal ter wereld een fiets kunnen verhuren, waar en wanneer hij of zij dat nu wil.  En wie groot wil zijn, moet groot denken. Dat begint met stevige doelstellingen. Iedere maand een verdubbeling van het aantal bezoekers is één daar van.

Helaas hebben wij geen miljoenen op de bank. Anders zou het eenvoudig zijn om die doelstelling te behalen. We moeten het van slimme marketing hebben, zonder dat daar teveel geld in geïnvesteerd moet worden. SEO, of zoekmachine optimalisatie bijvoorbeeld. (Noot: Als je zelf een webshop wil starten is deze strategie zeker ook aan te bevelen!)

Richt je op specifieke woorden met koopintentie

Als je het grootste fietsverhuur platform ter wereld wilt zijn, dan wil je natuurlijk gevonden worden op woorden waar héél véél op gezocht wordt. Denk bijvoorbeeld aan Fietsverhuur, fietsen huren, bike rental, bicycle hire of Fahrrad vermietung.

Focus op die woorden lijkt slim, maar is dat misschien niet helemaal. Want de enige ben je niet. Iedereen weet dat op die algemene woorden veel gezocht wordt, en doet enorm zijn of haar best om bovenaan te komen. De concurrentie is zo hevig, dat je maanden bezig bent om een positie op de eerste pagina te krijgen.

En als het dan na bloed zweet en tranen gelukt is? Wie bereik je dan? Bezoekers die iets algemeens zoeken, maar niet persé willen boeken.

Iemand die zoekt op fiets huren in Amsterdam of racefiets huren Amsterdam is veel gerichter. De kans dat die boekt is vele malen groter!

Dus liever 10 bezoekers die zochten op fiets huren Amsterdam, dan 100 bezoekers die alleen maar zochten op fiets huren zonder dat daar een bestemming bij staat.

Long tail SEO, vele kleintjes maken één groteLong tail SEO fiets huren BimBimbikes

Natuurlijk wil je graag gevonden worden op woorden waar veel op gezocht wordt. Maar bedenk wel dat het merendeel van de mensen die Google gebruiken zoekopdrachten gebruiken die nauwelijks voorkomen.

Hoe zit dat?

Zo’n 18,5% van de wereldwijde zoekopdrachten in Google betreft keywords waar duizenden keren per maand op gezocht wordt. We hebben het dan over de top 10.000 van keywords. Denk bijvoorbeeld aan ‘ Hotel’ of ‘flight ticket’ .

En maar 11,5% van alle zoekopdrachten in Google betreft zoekwoorden of zoekwoord combinaties met maandelijks enkele honderden zoekopdrachten. Denk bijvoorbeeld aan Bike rental of Bike rental Amsterdam.

Het merendeel van alle zoekopdrachten betreft dus relatief unieke opdrachten die maar weinig voorkomen. In totaal vormen al die duizenden verschillende zoekopdrachten die afzonderlijk van elkaar maar enkele keren per maand voorkomen toch 70% van het totale zoekvolume in Google.

Voorbeelden van deze lange staart met weinig gebruikte zoektermen? Denk bijvoorbeeld aan fiets huren in Göreme. Hoewel Göreme een prachtig plaatsje in de wonderschone Turkse streek Capadocië is, zijn er maar weinig mensen die er op zoeken.

Maar als, misschien na weken, er eindelijk iemand zoekt op fiets huren in Göreme.  dan staat BimBimBikes bij de eerste 3 resultaten. Zonder dat dat veel tijd heeft gekost.

Het SEO geheim van BimBimBikes

Nu ken je dus het geheim van de maandelijkse verdubbeling van het bezoekersaantal van BimBimBikes. We halen duizenden bezoekers binnen die zoeken op fiets huren + een kleine bestemming.  Bestemmingen als ReykjavikGöreme , Porto of Funchal.

We richten ons op duizenden zoekwoord combinaties waar maar enkele keren per maand op wordt gezocht, omdat dat veel eenvoudiger is.

Af en toe wordt in zo’n kleine plaats een huurfiets gereserveerd. En heel veel van die kleine plaatsen zorgen samen voor een flinke omzet.

Noot: je website of webshop hoger in Google krijgen? Met deze tips lukt het je!

Hopelijk vond je dit artikel interessant?
Delen. Daar wordt iedereen beter van!