Alternatief SendCloud? ShopWeDo

Alternatief SendCloud? ShopWeDo

3 maart 2016 0 Door Roeland

SendCloud is een erg interessante oplossing voor het goedkoop verzenden van je pakketjes voor je webshop. Hun prijzen zijn erg concurrentieel en het platform werkt goed, vraagt weinig tijd en hun service is goed. Toch zou het kunnen dat je om de één of andere reden op zoek bent naar een ander, nòg goedkoper alternatief! Dat kan met ShopWeDo! Via deze partner kan je niet alleen goedkoop pakketjes verzenden, maar ook je volledig logistiek uitbesteden. Fulfilment zoals men dat noemt. Als je een webshop wil starten kan dit zeker een goede oplossing zijn als je geen magazijn hebt!Sendcloud vs. ShopWeDo

SendCloud of ShopWeDo?

Beide bedrijven hebben zo hun voordelen. Zo integreren ze beide goed en eenvoudig met webshopsoftware als SEOshop of Magento. Ze bieden beiden goedkopere tarieven aan voor het verzenden van pakjes met B-post, DHL of PostNL, je zit dus sowieso bij hen beter dan rechtsreeks bij een van deze bedrijven een contract af te sluiten. (als je geen 1000-en pakjes per maand verzend tenminste).

Enkele verschillen:

  • Bij SendCloud is het nu ook mogelijk om pakketjes te laten afleveren in een postpunt van B-post. Da’s goedkoper én veel klanten hebben dit liever. Bij ShopWeDo kan dit ook, zelfs bij meerdere pakjesdiensten.
  • Bij ShopWeDo verschilt de prijs van je pakketje naargelang het gewicht. Hierdoor zijn ze soms goedkoper dan SendCloud, soms niet. Heb je dus veel lichte pakjes? Dan is ShopWeDo meer iets voor jou.
  • Sinds kort kan je via SendCloud “same day delivery” verzenden. Een service die je zelden vind. Het is wel prijzig, maar hier speel je concurrenten mee naar huis!
  • Bij SendCloud kan je zelf de track&trace mails die je klanten krijgen invullen naar je eigen wens. Zo kan je vragen dat ze, na het ontvangen van hun pakje, een review schrijven of een korting meekrijgen!
  • ShopWeDo geeft ook de “fulfilment” mogelijkheid. Ideaal voor starters maar ook voor grotere webshops die niet willen investeren in een eigen magazijn. Bij deze vorm van logistiek gaat men jouw producten opslaan en verzenden. Je hebt hier dus zelf geen werk mee! Erg handig, het bespaart een hoop tijd én je bespaart op je verzendkosten!
  • Beide aanbieders werken zonder contract, toch wel handig, zeker als beginner. Het is immers erg moeilijk in te schatten hoeveel pakketjes je zal verzenden en dan is dit zeker handig!

 

 

 

Hopelijk vond je dit artikel interessant?
Delen. Daar wordt iedereen beter van!