Nieuws: Facebook toont meer statistieken voor Facebook-events

Nieuws: Facebook toont meer statistieken voor Facebook-events

19 mei 2016 0 Door Roeland

Sinds vandaag krijg je meer inzicht in de statistieken van je Facebook events. Tot voor kort kon je hier enkel zien hoeveel mensen je had bereikt, hoeveel mensen je event hadden bekeken en hoeveel er betrokken waren. Sinds vandaag gaat Facebook een stapje verder.

Wie heb je bereikt?

Met de nieuwe Facebook statistieken voor je evenement kan je niet alleen zien hoeveel mensen je hebt bereikt, maar je ziet nu ook wie. In beperkte maten weliswaar, maar je kan nagaan of je voornamelijk vrouwen of mannen bereikt en van welke leeftijd. Uiterst interessant! Je komt immers meer te weten over je doelgroep en je kan zo je Facebook posts en ads beter targeten.

Facebook event statistieken demografische gegevens

Meer detail

De event statistieken zijn nog lang niet zo gedetailleerd als de pagina statistieken, maar je kan nu wel dag op dag exact zien hoeveel mensen je bereikt hebt. Dit in tegenstellen tot de onnauwkeurige grafiek voorheen. Zo kan je bijvoorbeeld de invloed van een facebookpost, reclamefilmpje, radio interview… beter gaan meten. Interessant!

Bereik Facebook event statistieken

Tickets statistieken

Je zal ook statistieken omtrent de verkoop van tickets voor je event kunnen raadplegen. Hoe deze er uit gaan zien en wat je hier meer kan is nog niet duidelijk, maar voor organisatoren van de grotere events zal het vast en zeker interessante inzichten met zich meebrengen.

Facebook wordt/is hét event medium

Wie een evenement organiseert moet dit gewoon op Facebook zetten. Je kan er niet omheen. Ook om je event te promoten is Facebook dé manier. Het bereik is groot en je kan je geïnteresseerden of aanwezigen eenvoudig van allerhande nieuws op de hoogte houden. Het valt dan ook op dat alsmaar meer events bijna uitsluitend Facebook gebruiken om bezoekers te krijgen.

Voor jouw als organisator biedt een zo’n Facebook evenement ook een hoop voordelen, meer nog dan enkel een groot publiek bereiken. Je kan veel beter inschatten hoeveel mensen je mag verwachten. Nog te weinig? Dan weet je dat je je promotie moet opdrijven. Daarnaast biedt een Facebook event ook de mogelijkheid om polls te plaatsen.

Polls: Organiseer je een festival? Vraag dan eens in een poll welk bier men prefereert. Geef je een lezing? Vraag dan met welke vragen de bezoekers zitten. Het is als het ware een mini-marktonderzoek bij de perfecte doelgroep!

Ook voor webshops zijn events interessant! Misschien ben je wel een keertje fysieke bereikbaar en maak je hier een ware opendeurdag van? Of ben je altijd fysiek open maar komt er een speciale persoon langs? Vanaf dat mensen een extra reden hebben om op een dag langs te komen, is zo’n evenement het overwegen waard. Succes!

Hopelijk vond je dit artikel interessant?
Delen. Daar wordt iedereen beter van!