Is ICT écht de toekomst?

13 oktober 2016 0 Door Roeland

Veel mensen kijken naar de toekomst en noemen veelal beelden die te maken hebben met ICT. Dat is logisch omdat de online wereld steeds belangrijker wordt in ons bestaan. Voor bedrijven wordt de online wereld ook steeds belangrijker, denk aan de vele webshops die een verschuiving hebben veroorzaakt in de retailbranche. De retailbranche moet concurreren met webshops die veel sneller, goedkoper en veiliger zijn. Dit creëert natuurlijk veel werk in de IT. Het is niet raar dat meer dan 20% van de vacatures ICT gerelateerd zijn.
Onderwerpen die van belang zijn voor de IT:
• Ontwikkelingen
• Webshops
• ICT banen
• Energie

Ontwikkelingen

The internet of things (internet der dingen) is de toekomst op het gebied van ICT. Op dit moment zijn de beginnen van the internet of things zichtbaar. Smartphones kunnen computers en game consoles besturen, de computer kan dit ook doen met de smartphones en andere apparaten die verbonden zijn met het internet. Het is nu zelfs mogelijk om te betalen met een telefoon, een portemonnee wordt overbodig. Veel bedrijven realiseren zich dat the internet of things al een grote rol speelt in de huidige samenleving. Zij profiteren hiervan door chips in producten te stoppen die deze apparaten verbinden met het internet, zodat deze producten meer gewild zijn.
Verder zijn er veel innovatieve ICT ontwikkeling op de volgende gebieden:
• Zelfrijdende auto’s
• Virtual reality brillen
• Drones
• Big data
• Groene energie

Webshops

Webshops worden steeds belangrijker in ons bestaan. De concurrentiepositie van een webshop is aan het verbeteren ten opzichte van fysieke winkels. Dit komt doordat ze minder vesting, personeel en transport kosten hoeven te betalen. Hierdoor kunnen producten goedkoper worden aangeboden aan consumenten. Ondernemers en bedrijven zien dit in en begeven zich steeds meer naar de online wereld door een webshop te beginnen. Veel mensen weten niet wat een goede webshop inhoud en hoe je deze zo aantrekkelijk mogelijk maakt voor de consument. Morris geeft advies aan beginnende webshop ondernemers zodat de webshop een succes kan worden.

ICT banen

Bij de vacaturesite Monsterboard groeit het aantal vacatures voor ICT functies flink. Ondertussen is dat 20% van het totaal aantal vacatures. De grootste vraag is naar programmeurs die bijvoorbeeld websites kunnen bouwen. Mensen die codetalen zoals HTML, CSS en meer beheersen zijn zeer gewild.
Het leven wordt overheerst door digitale media en apparaten als smartphones, tablets en straks ook nog VR toepassingen. Voor al die toepassingen moeten nieuwe programma’s geschreven worden. kortom, veel werk voor programmeurs.

Energie

Zonder energie kunnen al deze apparaten en programma’s niet werken. Hierdoor wordt energie steeds belangrijker in onze samenleving. De manieren waarop energie wordt opgewekt is nu nog zeer slecht voor het milieu. De overheid wil dit verbeteren door meer manieren van groene energie te introduceren. Heeft u de juiste energieleverancier? vergelijk ze hier.

Dit was een gastartikel. Zelf ook eens iets schrijven? Dat kan: info@morrismarketing.be

Hopelijk vond je dit artikel interessant?
Delen. Daar wordt iedereen beter van!