Tip: zo plaats je foto’s op Instagram vanaf je computer!

Als je Instagram inzet als social media kanaal voor je bedrijf of webshop loop je er regelmatig tegen aan: je wil een foto vanop je computer op Instagram plaatsen. De oplossing is meestal om deze eerst door te sturen naar je smartphone en vervolgens op Instagram te plaatsen. Dat moet echter niet, er is een andere en veel eenvoudigere oplossing. Volg eventjes mee dit stappenplan.

1.Gebruik Google Chrome

De methode die we gaan gebruiken om vanaf je desktop een foto op Instagram te plaatsen werkt alleen maar met Google Chrome. Werk je met een Mac (en dus meestal Safari)? Download dan even deze browser gratis.

2. Ga naar Instagram.com

Surf via je webbrowser naar instagram.com.

3. Ontwikkelaarsmodus

Wanneer je op Instagram zit ga je linksboven in je browser naar het icoontje met 3 puntjes. Daar kies je voor “meer hulpprogramma’s” en vervolgens “hulpprogramma’s voor ontwikkelaars”. Dit commando kan je ook sneller uitvoeren via volgend toetsencombinatie: voor Windows Ctrl + Shift + j en voor Mac: ⌘ + Option + i.Instagram foto via computer plaatsen

4. Bekijk Instagram zoals een mobiele gebruiker.

Bovenaan een hoop code zie je een vakje waar mobiele beeldschermen staan. Klik dit aan: je ziet nu Instagram op een mobiel apparaat. (evt kan je zelfs kiezen welk apparaat je wil: iPhone, Samsung…)

Chrome mobiel instagram

5. Plaats je foto op Instagram

Nu zie je Instagram net zoals je dat ziet op je smartphone. Via het gekende icoontje (fototoestel) plaats je nu eenvoudig eender welke foto van je computer op Instagram. Handig en niet moeilijk!

Weergave Instagram op computer

Op het eerste zicht lijken het veel en ingewikkelde stappen. Maar Chrome onthoud alles, wanner je dit dus 1x gedaan hebt en dan de sneltoets gebruikt zit je meteen goed. Een foto plaatsen zal veel sneller gaan dan dat je deze eerst zou moeten doorsturen naar je mobiel!

Via deze manier hoef je geen app of programma te downloaden, dat maakt het extra eenvoudig. Het laat je echter niet toe om bv. een foto in te plannen, dit kan wel met bepaalde tools. Deze worden echter niet steeds door Instagram aanvaard en dit kan leiden tot het inactief plaatsen van je account. Hier pas je dus best mee op.

TIP: Deze functie in Chrome is niet enkel handig om bijvoorbeeld foto’s te plaatsen. Je kan dit ook erg gemakkelijk gebruiken om je eigen weghop of website eens te bekijken op verschillende apparaten en formaten.

Handig? Loop je ergens tegen aan? Laat ‘t weten!

Hopelijk vond je dit artikel interessant?
Delen. Daar wordt iedereen beter van!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.