De beste manier om te adverteren met Facebook video’s

Adverteren met video’s op Facebook, wat is nu de beste manier? Alvast een aantal tips.

Adverteren op sociale media, je kan er moeilijk omheen als je een onderneming hebt. Zeker voor webshops. Je kan wel proberen je webshop zo hoog mogelijk in Google te doen scoren, maar je zal merken dat je op lange termijn klanten kan binden door dit te combineren met sterke sociale media. Er is een manier van adverteren op Facebook (of op Instagram kan dit ook) met video’s die erg succesvol kan zijn en bovendien tegen lage kosten. Dit stappenplan kan je omweg helpen.

De basisgedachte van deze werkwijze is niet zo vernieuwend, maar wel effectief. Een aantal voordelen:

 • Kostenefficiënt: je bereikt (met uitzondering van video 1) enkel mensen die geïnteresseerd zijn.
 • Mensen krijgen je bedrijf meermaals te zien, met andere content. Ze geraken met je vertrouwd.
 • Je kan je tonen als specialist.
 • Je werkt met een “funnel”: eerst kennismaken en doelgroep opbouwen, dan inspireren en je bedrijf laten herkennen, dan overtuigen om te kopen.

Adverteren met Facebook video: stappenplan

1. Eerste Facebook video voor breed publiek dat mogelijk geïnteresseerd is in jouw product of dienst.

Maak een video die het publiek dat mogelijk bij jou wil kopen kan interesseren. Richt je hierbij absoluut niet op verkoop. Verkoop je tuinmateriaal? Denk dan aan een video waarin je een korte rondleiding geeft in een moestuin. Een life-hack, tip, verhaal kan goed werken. Enkele tips:

 • Maak de video gerust iets langer dan een minuut, als veel mensen je video meer dan een minuut bekijken zal Facebook je video waardevol vinden. Je krijgt meer bereik voor minder geld.
 • Zorg dat je de aandacht pakt in de eerste 3 seconden.
 • Ondertitel altijd je video, de meeste video’s worden zonder geluid bekeken.
 • Je hoeft geen professionele camera te hebben. Een smartphone met goede camera kan vaak volstaan.

2. Een tweede video, meer gespecialiseerd.

Maak nog een video, maar nu eentje waarvan je denkt: dit gaat enkel mensen interesseren die de vorige video ook interessant vonden. Om het voorbeeld terug aan te halen van de webshop in tuinmateriaal: maak nu een video met tips hoe je goed kan bemesten of wat de meest gemaakte fouten zijn bij inzaaien of planten. Deze video focust nog steeds niet op verkoop op websiteverkeer. Maar toon dat je specialist bent in je branche. Voor deze video gelden verder dezelfde tips als onder punt 1.

Dit soort video’s mogen er gerust meerdere zijn, je hebt er minstens één nodig, maar dat mogen er ook bv. 5 zijn. Dat kan zelfs beter zijn.

3. Bezoekers naar de website trekken met Facebook video

Deze video mag wél gaan over je specifieke producten of dienst en vermeldt gerust wat jouw webshop/onderneming uniek maakt, wat je te bieden hebt dat anderen niet te bieden hebben. Deze video hoeft niet lang te zijn, mag gerust korter dan één minuut zijn.

4. Facebook video 1 promoten

Plaats video 1 online en promoot deze. Naar wie? Er zijn verschillende mogelijkheden die goed werken:

 • Heb je al wat volgers op je Facebook pagina? Plaats deze video op je pagina en promoot deze video naar een “vergelijkbare” doelgroep. Namelijk naar al wie “lijkt” op mensen die 75% van je video bekeken hebben.
 • Heb je al wat bezoekers op je website? Promoot de video dan naar een “vergelijkbare doelgroep” naar mensen die “lijken” op je websitebezoekers.
 • Geen van twee bovenstaande? Maak dan een nieuwe doelgroep: kies de juiste regio, taal, interesses, demografie… Je kan deze doelgroep eventueel aanmaken én een vergelijkbare doelgroep gebruiken van mensen die je video 75% bekeken.
 • Sluit eventueel mensen uit die je video voor 95% hebben bekeken, zo krijgen zij de video niet meermaals te zien.

5. Video 2 adverteren op facebook

Promoot video 2 (en eventueel andere video’s die je onder stap 2 maakte). Deze promoot je aan een “aangepaste” doelgroep. Namelijk aan iedereen die video 1 bekeken heeft tot 75% (heb je écht veel views op video 1, dan kan je ook overwegen om 95% te kiezen). Sluit eventueel mensen uit die je video 95% hebben bekeken, zo krijgen zij deze niet meermaals te zien. Doe dit voor alle video’s die je in stap 2 maakte.

Aangepaste doelgroep Facebook

Doelgroepen kan je makkelijk maken bij “advertentiebeheer” en doorklikken naar “doelgroepen”.

Manier video adverteren Facebook

Kies bij bron voor “video” om mensen te bereiken die 75% van een eerdere video bekeken.

6. Laatste video promoten op Facebook (en Instagram)

Nu is het tijd de laatste video te adverteren op Facebook of Instagram (of beide). Het is niet erg dat je voorgaande video’s bv. enkel op Facebook hebt laten adverteren en je deze video op Facebook én Instagram promoot.

Deze video promoot je aan iedereen die video 2 (of de andere video’s uit stap 2) voor 75% (of 95%) gezien heeft. Voeg hierbij zeker een knop toe met link naar je website “meer informatie” of “meer bekijken”, experimenteer gerust. Dit was de laatste stap.

Wij pasten deze methode toe, dit was het resultaat. We konden niet klagen. Voor minder dan €100 bereikten we meer dan 60.000 mensen en er waren meer dan 22.000 “ThruPlays” (één Thruplay is een video die langer dan 15 seconden werd bekeken).

facebook video adverteren webshop

Nog vragen of ideeën? Reageer gerust!

Hopelijk vond je dit artikel interessant?
Delen. Daar wordt iedereen beter van!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.