Opgelet: dit artikel gaat over goedkoper pakketjes verzenden met je webshop, waarbij ShopWeDo een aanrader was. Ondertussen is echter gebleken dat zij hun afspraken niet altijd nakomen. Daarom raad ik een andere partner aan, meer info hier.

 

Als je een webshop wil starten moet je allerhande zaken regelen: met welke software ga je bouwen? Hoe ga je klanten trekken? Wie gaat de betalingen tot een veilig einde brengen? Maar een grote kostenpost waar je niet omheen kan: hoe ga ik de pakketjes van m’n webshop goedkoop verzenden? Geen eenvoudige opdracht, zeker niet als je nog geen gegevens hebt. Wie kan er nu goed inschatten hoeveel pakjes je zal verzenden? Probeer dan maar eens een goed contract te onderhandelen met B-post, DHL, DPD of Post-NL. Goed dat er daarvoor oplossingen zijn.

goedkoop pakketten versturen webshop ShopWeDoGoedkoop en zonder contract: ShopWeDo.

Een contract is steeds een risico. Je kan te duur zitten of te weinig pakjes verzenden waardoor je een toeslag moet betalen. Via diensten zoals SendCloud of ShopWeDo kan je zonder contract toch goedkoper pakjes verzenden. Te mooi om waar te zijn? Het lijkt wel. Maar het werkt heel logisch:

ShopWeDo heeft wél een contract met Post-NL, Bpost, DHL… Maar dan wel één heel groot voor al hun klanten samen. Zo kunnen ze erg lage prijzen afdwingen. Zelf nemen ze een kleine commissie. Win-Win! Je kan dus met je webshop nog steeds verzenden met het bedrijf dat je voorkeur geniet, B-post, Post-NL… Beter nog: je kan zoveel afwisselen als je wil! Is het ene pakje voordeliger via B-post? Dan verzend je het zo.

ShopWeDo fulfilment goedkoopGeen magazijn voor je webshop? Geen probleem.

Als startende webshop is misschien niet iedereen akkoord dat heel het huis vol producten staat. Een magazijn huren of kopen is dan weer een groot risico. Dan is er fulfilment! Je stockeert je producten bij ShopWeDo. Zij verwerken dan jouw orders: zodra iemand iets besteld halen ze het uit het magazijn, verpakken het en verzenden het! Geen omkijken naar. Dat is gemakkelijk en helemaal niet zo duur! Doordat ze dit voor veel webshops doen zijn de verzendtarieven beduidend lager en je moet geen magazijn huren en je bespaart werk. Voor velen is dit dé oplossing! Op de site van ShopWeDo kan je eenvoudig berekenen wat het zou kosten. je zal verschieten hoe goedkoop het eigenlijk is! Er zijn ook nadelen aan fulfilment: je ziet zelf je producten niet, je werkt met een partner dus je hebt minder controle. We zien echter in de praktijk dat dit meestal beter werkt dan het zelf te moeten doen. Je kan trouwens ook een betere service aan je klanten bieden: pakje voor 22u besteld? Morgen in huis!

Integreer met je eigen software.

Om je tijd te besparen kan je de software van ShopWeDo eenvoudig integreren met je eigen software zoals SEOShop, ccv shop of magento. Zo worden er automatisch verzendlabels aangemaakt, geen papegaaien werk meer!

Er kan dan nog zoveel goeds of slechts gezegd worden over deze manier van verzenden, best probeer je het gewoon eens. Een account is gratis en je hebt geen contract. Je kan dus gewoon testen. Benieuwd? Bezoek dan hun site: http://shopwedo.com/

Nog vragen of heb je zelf ervaringen of tips? Reageer dan even!

Hopelijk vond je dit artikel interessant?
Delen. Daar wordt iedereen beter van!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •